måndag 11 april 2011

The bullying kind

- Undrar vad man kan göra för att få Aurora och Amelia att sluta mobba Anna, säger Tioåringen när vi landar hemma efter att jag har varit med henne i hennes klass under dagen. Tioåringen är kluven; hon är vän med alla flickorna, men måste anstränga sig för att vara vänlig mot de dumma. Jag mår dåligt över att jag förklarar för Tioåringen hur illa ställt de två mobbande flickorna har det hemma, och varför de mår så dåligt. Det ska ju inte vara någon anledning till att ha överseende med deras beteende, men jag vill att Tioåringen ska få en helhetsbild.

De två flickorna har mobbat en annan flicka i över ett år. Jag hör om det via Tioåringen emellanåt. Jag blir lika förbannad varje gång - och undrar vad tusan skolans ledning gör åt saken.

Jag iakttar den mobbade flickans pappa när han hämtar på Fritids. Han sitter i kapprummet och lägger patiens i mobilen. Visst, jag fattar varför hon är ett lätt offer, när ingen bryr sig hemma heller, men det är väl en ännu större anledning till hårdare tag från skolans håll.

Inga kommentarer: