tisdag 25 december 2007

Ha koll på var din dotter är - för 0 kr i minuten.

Onsdag, 12.30. Tunnelbanan från Hässelby mot Centralen. Soligt, men rätt kallt ute. De flesta har lite tjockare vinterkläder på sig.

En tjej med utländskt påbrå, runt 20 år, har svarta stövlar som sträcker sig upp till knäna och en ljusrosa kort kjol som stannar mitt på låret. En stor del naken hud visas. Långt svart hår, som är utsläppt, med luggen uppsatt. Svart skinnjacka som stramar runt magen, djup urringning innanför kragen. Hon tar av sig solglasögonen och kollar mobilen flera gånger. Blingbling på fingrarna och på väskan. Hon är jättefin och ser ut som att hon ska gå på fest. Eller som att hon ska gå på gatan och sälja sig. Värderingen ligger i betraktarens ögon. Hon ser överlägsen ut, men också smått osäker. Kanske känner hon sig obekväm.

På sätet på andra sidan mittgången sitter det en man. Han är i 40-års åldern, eller något äldre, och har också utländskt påbrå. Han har svart jacka, blå jeans och en rutig skjorta. Håret på bröstet sticker upp vid halsen, ovanför skjortan. Håret är svart med inslag av grått. Hans ögon är bronsfärgade och blicken flackar. Hans ögon försöker fånga tjejens blick, de betraktar hennes minsta rörelse, de stannar vid hennes ben hela tiden. På 30 sekunder ser han på henne minst tio gånger. Han ser ut som ett rovdjur som när som helst ska hoppa på sitt byte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Manshatare, hitta inte på så mycket skit om män hela tiden. Att en man tittar är helt normalt, ungefär lika normalt som kvinnors behov att visa upp er, det verkar svårt att fatta.

Lisas syster sa...

Vi har alla olika värderingar. Vem säger att jag inte tycker som du?