tisdag 25 december 2007

Vågar du se någon i ögonen?

Det finns så mycket att titta på på TV att vi inte längre bara spelar in på en kanal och tittar på en annan. Vi ber någon annan spela in på en tredje kanal och om det är SVT vi tittar på så kan vi köra text-tv sid 199 på 2:an och på så sätt SE på 2:an och LÄSA vad som händer på 1:an. Till helgen har vi sedan sju timmar av inspelade program att titta igenom, då, när vi borde vara lediga och ägna oss åt att umgås med andra levande varelser.

Att inte ha en TV alls är helt otänkbart. Ändå tar det inte lång tid att vänja sig av med att kolla flera timmar om dagen på den där burken.

Ett tag var det på tapeten att vi skulle ha singelvagnar i tunnelbanan och jag tänker på det när jag sitter i en av vagnarna i rusningstrafiken. Inte en kotte som tittar på varandra. De flesta läser maniskt sina gratistidningar eller annan lektyr, pratar i telefon eller lyssnar på musik och stirrar mot fönstret. I tunnlarna speglar det sig bra och även en spegelbild kan få ögonkontakt, men det är bra sällan vi verkligen ser rakt på en medmänniska. En morgon var jag sen (= inte lika många människor då) och en medelålders kvinna sa till en ung tjej att hennes kläder var jättehäftiga. Det var fler än jag som vände på huvudet och tittade: på vem som sagt det, vågat yttra en komplimang, och vem som mottog den och vilken reaktion det gav. Vi var flera som log uppskattande.

De som anser sig snygga eller stå över oss andra på något annat sätt kommer aldrig att se åt de som inte passar in i deras mall för utseende, men någon gång kanske ni skulle ge er på att flirta med de lytta. Prova att flirta med en skelögd, det är väldigt utmanande!

På tal om utmanande, så kanske det borde finnas en internationell liten skylt man kan bära där det står FLIRT eller F**K, beroende på hur långt man är villig att gå...

Inga kommentarer: