lördag 28 augusti 2010

All´s well that ends well

Bio med Nioåringen. Ser på Toystory 3. Träffar en bekant innan, som säger att DN givit filmen höga poäng (vilket kan betyda att den inte är så bra...). Satsar på engelskt tal, med svensk text. Nu är det dags att komma ifrån småbarnen i salongen. Hade önskat att det också gick att välja bort 3D-versionen.

Endast två barn under fem år i salongen. Bådar gott. Dessa springer dock runt bland stolsraderna och blir jagade av sina mammor. Bådar mindre gott. Flimen slutar kl 21. Funderar på hur föräldrarna tänkte. Att barnen ska somna under filmen? Tänker lite på hur jag själv tänkte, kunde vi inte ha gått tidigare? De två småbarnen börjar gråta under filmen, när den störda vaktapan slår till. Nioåringen ryggar också en aning inför den. Lite bra är det att Nioåringen går ut på toaletten ensam, just under sekvensen då apan introduceras. För apan är mer än störd. Fast den är ändå inte i nivå med dockan. Då är det Chucky-varning. Fast den dockan har (som tur är) Nioåringen inte bekantat sig med.

Hela filmen är mer än bra, särskilt för att vara nr 3. Det är påhittigt och fullt av känslor av orättvisa - och mysiga känslor av kamratskap.

Inga kommentarer: