onsdag 22 juli 2009

Ett (inte) helt normalt hundmöte

Vi var ute på gården med barnen på förskolan när en stor hund sprang precis intill staketet. Ägaren var en kvinna med långt svart hår och hon ropade och ropade, men hunden stannade inte. All personal stannade upp. Tur att staketet är högt. Hunden var lik en Husky.

Sedan gick allt på några sekunder. I motsatt riktning kom en lång smal kvinna med kort rött hår med sina två hundar: en brun mindre och kraftig, som liknade en pitbull och var kopplad, samt en stor svart Rottweiler, som sprang lös. Rottweilern attackerade Huskyn och bet den i övre frambenet. Svarthåriga damen kom till undsättning och satte sig framför sin hund och skyddade den och blev själv attackerad. Rödhåriga damen fick till slut tag i sin Rottweiler och la ned den. Sedan ropade hon till oss:
- Det är helt lugnt, allt är okej, sånt här händer varje dag när hundar möts!
Sedan skällde hon ut den svarthåriga kvinnan för att hennes hund att sprungit lös.
- Du måste ju ha ögon i nacken, fattar du väl, det går snabbt sånt här.
Sedan tog hon sina två hundar och gick därifrån.

Den svarthåriga kvinnan var helt chockad, likaså hennes hund. Hunden visade sig vara 8 månader och kvinnans dotters hund. Kopplet hade gått sönder sekunden innan de passerade förskolans gård. Hunden behövde nu komma till veterinär.

Några timmar senare passerade ett ungt par förskolan med en svart rottweiler och en brun pitbull. Vi stannade dem och undrade ifall det var deras hundar som rödhåriga damen varit ute med. Nej, men de visste vem hon var, hon bodde i porten intill dem och hade koppeltvång från polisen på sin pitbull. De informerade oss om att man som hundägare är skyldig att betala om ens hund skadar en annan hund.

Inga kommentarer: