lördag 11 juli 2009

Ja, vad tusan var det som hände?

Fredag kväll hemma hos väninnan M. Hon häller i mig vin och vi har mycket trevligt. Vi går så sällan ut. Tillsammans alltså. M går ut rätt ofta. Mest med sin generösa arbetsgivare. Nu lyssnar vi på 90-tals musik och vill dansa. Undrar om det finns något ställe som spelar bra 90-talsmusik?

Stockholm i juli, det är inte särskilt mycket folk.

Väninnan M och jag beger oss ut på stan och av någon outgrundlig anledning finner vi oss stående utanför Karlsson & Co. Det var nog 10 år sedan jag var där och då var det rätt sunkigt. Vi bestämmer oss för att gå och reka och vi välkomnas med ett varmt leende av vakten. Vid kassan vänder vi, när det är entré 120:-. Vakten haffar oss förbluffad på vägen ut.
- Vad var det som hände?
- Det kostar 120:-.
- Här, ta den här.
Fri entré för två.

Sedan dansar vi häcken av oss resten av natten. För på dansgolvet längst in har någon fattat vilket klientel som går hit och DJn spelar musik från 90-talet.

När musiken tystnar går vi vidare till ett annat ställe som har öppet längre, eskorterade av två gentlemen, och dansar ännu mer och dricker äkta champagne i den nya dagens solljus. Det var länge sedan jag hade så roligt, för så lite pengar.

Inga kommentarer: