onsdag 15 april 2009

Don´t touch our grönområde

Gården där jag bor består till stor del av grönområde och i änden av gården fortsätter grönområdet in i en skog, så vi har nära till en plätt av naturen.

På gården där jag bor häckar flera olika sorters fåglar och andra djur och vi har sett måsungar, skatungar och sedesärlors bo bland ekorrar och harar med sina paltar som smyger omkring.

Allt detta lär inom några år förändras, då de nu (äntligen, visserligen) ska börja med stambyte i våra kåkar. Hyresbolaget skulle gärna göra en massiv totalrenovering där tillslut endast skalet av fastigheten står kvar, men det återstår att se vad som kommer att bli gjort. Vi lär i alla fall bli evakuerade i nästan ett halvår, vilket jag inte ser fram emot. Så, är det dags att flytta igen, eller vad ska vi hitta på?

När det sedan framkom att vi inte kommer få behålla våra sopnedkast i porten, utan måste gå ut på gården, så reagerade den äldre generationen kraftigt. Det visade sig dock dessutom att bolaget ska bygga helt nya kåkar i slutet av vår gård och helt ta bort den lilla skogen, vilket skapade uppror bland oss alla och helt tog fokus från renoveringen.

Inga kommentarer: