söndag 14 juni 2009

Gud finns nog inte...

...står det på en stor reklampelare vid Gullmarsplan. Jag måste titta närmare. Det är intressant. Humanisterna ligger bakom det hela, tydligen.

Där står saker som:
I mars 2009 antog FN:s råd för mänskliga rättigheter en resolution som fördömer kritik av religioner. Den antogs på initiativ av en grupp muslimska länder. I resolutionen står bland annat: "Förtal av religioner är en allvarlig förolämpning som kan leda till minskad religionsfrihet och religiöst våld.


och annat, som jag redan visste:
I Sverige finns omkring 70 skattefinansierade religiösa friskolor. Detta trots att skolornas undervisning enligt läroplanen inte får utgå från att en enskild religion är mer sann än någon annan. Att sådana friskolor ändå tillåts beror på att Sverige samtidigt tolkar Europakonventionen på så sätt att föräldrar har rätt att sätta sina barn i skolor som undervisar enligt deras egen religiösa eller filosofiska övertygelse. Europakonventionen kan dock tolkas annorlunda. Sverige har dessutom förbundit sig att följa FN:s Barnkonvention, som innebär att barn har rätt att slippa religiös indoktrinering.


Sedan kommer några utdrag ur religiösa skrifter, som t ex:
Den judiska morgonbönen för pojkar börjar med tre välsignelser varav den ena lyder: Lovad vare du, Herre, vår Gud, världens konung, som icke skapat mig till kvinna.

Inga kommentarer: