tisdag 7 oktober 2008

Snablar också

För någon vecka sedan städade jag i sjuåringens rum. Något som åkte var lådan med den magiska sanden som stått där i två år och blivit använd två gånger. Två stora burkar fulla med magisk sand. Jag såg oss inte använda den i en snar framtid och den är bara jobbig att fånga upp och få i burkarna igen. Jag har dock inte påpekat för sjuåringen att sanden åkte i soporna. Då lär det bli ramaskri.

Så idag körde vår kemilärare en demonstration - av magisk sand! Hon förklarade hur man kunde använda den i klassrummet, hur den är framställd (alltså: hur det kommer sig att den fungerar) och hur man lätt kan fånga upp den (med ett kaffefilter - jag visste inte att detta universalverktyg kan användas till så många olika saker som jag lärt mig den senaste veckan). Så nu ångrar jag bittert min utsortering.

4 kommentarer:

Angelica sa...

Tur att du kan göra ny sand då. Det stod på Wikipedias sida hur du skulle gå till väga. Det är bara att hugga i ju. ;)

Lisas syster sa...

Jag vet.... Men åååhhhh.... :-)

Lenox sa...

vad är magisk sand egentligen? och nej jag har inte googlat...

Lisas syster sa...

Ja, alltså, när min lärare beskrev hur hon hade gjort så tog hon fin sand, spryade med impregneringsmedel, "rostade" på låg värme i ugnen och sprayade sedan mer.

Den "magiska sanden" man kan köpa (vår var köpt på Toys R Us) är lite flashigare, med glada färger i glada gubbar, med ett litet miniakvarium. Man fyller en bägare/akvarium el dyl med vatten och sedan häller man sanden i vattnet - och sanden skapar en luftbubbla runt sig, så man kan bygga våningar i vattnet med den. Eller hur jag ska förklara. Den rörs inte av vattnet, fastän den är i vattnet. Magiskt...