måndag 11 januari 2010

Nya vindar

I senaste numret av Lärarförbundets tidning Alfa finner jag Jannie Jeppesens artikel "Världen genom Google Earth" och jag inser att jag måste sätta mig in i den tjänsten mycket mer än jag nu kan. Det verkar som att det finns oanade möjligheter för att använda Google i klassrummet. Så länge det finns en projektor kopplad till dator. De flesta klassrum verkar ha det nu (även om det ännu inte finns i Åttaåringens skola).

Under min praktik i lärarutbildningen har jag använt mig av datorn och visat kartor genom Google Maps. Ungarna var hänförda och jag förstår inte varför lärarna inte använder sig av det mer.

Under min sista praktik gjorde jag en presentation i Power point om en bok, så att hela klassen kunde se samtidigt. Det fungerade bättre än något annat inslag i undervisningen. Läraren undrade hur jag hade gjort, och trodde att det tagit en väldans tid att sammanställa. Det var lätt, men visst, det tog några timmar. Däremot har jag ju kvar presentationen, och kan använda den många gånger igen.

Inga kommentarer: