söndag 28 februari 2010

Respekt

Om man under sin arbetsdag flera gånger möter liknande situationer som den här, så blir man rätt slutkörd inom kort.

Nu hör jag ju att det här inte utspelar sig i Stockholmstrakten, vilket kanske visar att 08-ungarna inte är värst - eller att det är lika illa i de flesta delar av landet.



Tänk att mobiltelefoner ska vara ett sånt fasligt gissel. Många elever i skolan är som besatta av sina mobiler och kan inte fungera utan dem. De senaste två åren har jag funderat på skolövningar där man kan använda mobiltelefoner. Det borde gå att implementera dem i undervisningen på något sätt. Istället för att försöka bannlysa något som är här för att stanna, så kanske man kan vända det till något användbart. Jag har dock inte klurat ut riktigt HUR de ska kunna användas ännu.

Under en NO-lektion med 5:orna så fick de experimentera med elektricitet (i form av ett batteri, metalltråd och en lampa bland annat). När de var färdiga och stod och tittade på vad de hade åstadkommit hasplade en tjej försiktigt ur sig:
- Snälla Pinga, kaan jag inte få ta en bild till bloggen?
- Självklart, varsågod.
- Är det sant?
- Javisst.
- Hörrni, vi får ta bilder!
Nästan alla elever tar upp sina mobiler och tar kort på utrustningen de just använt. Endast ett fåtal har en blogg, men många fler ville fota. Så klart. Kanske tittar de senare på de bilderna och minns något om hur vi genererar el och hur det kommer till våra eluttag...

Inga kommentarer: