måndag 10 november 2008

Studenter föredrar levande föda

När mina studier började igen efter sommaren stod det kvar en matlåda i kylskåpet sedan före sommaren. Det var något pastalikt som då hade blivit grönt och vitt. Jag trodde att städarna rensade alla kylar under sommaren, men det verkar inte så här.

När jag skulle lägga in min matlåda i kylskåpet i en av studentmatsalarna på Lärarhögskolan häromdagen så luktade det väldigt illa i kylskåpet. Jag insåg att där låg ett öppet paket ost, som jag kände igen sedan maj i år. Det åkte i soporna, men det fanns något mer. Jag hittade en matlåda längst ned i kylen. Den hade säkerligen också stått där sedan i maj, eller januari kanske. Det gick inte längre att se vad det hade varit för mat i lådan. Det var svart och grönt och kröp nästan. Flugor flög ut. Jag frågade ingen. Den åkte i soporna.

Vad jag inte riktigt fattar är hur man kan ha så många plastmatlådor att man inte saknar någon.

Kanske är det inte ett studentfenomen. När jag kommer till jobbet så står det två matlådor i kylskåpet. Det är något grönt och vitt i bägge. Då har de ändå bara stått där i någon vecka. Någon timme senare ligger de i soporna, med plastlåda och allt, utan att jag behöver göra det själv.

Inga kommentarer: