söndag 10 augusti 2008

A blast from the past

Vid ett tillfälle under vår vistelse på Ålandskryssningen går jag med sjuåringen in på en allmän damtoalett. Det finns två bås och båda är upptagna. En dam i lila klänning kommer ut från det ena båset och går fram till handfaten. Sjuåringen går in i båset. Jag väntar intill handfaten. Då öppnas dörren till det andra båset och en kvinna kliver ut, går över golvet och ut från damtoaletten. Under de sekunder det tar henne att gå ut hinner jag notera ett flertal saker: hon är lång som en giraff, hennes smala långa ben är täckta av vita jeans och en fladdrig röd kjol med gula blommor på, hon är lite kutryggig som för att dölja sin långa längd, hon har rött hår som är format som en hockeyfrilla ("mullet") och hon tvättade inte händerna. Kanske fanns det ett handfat inne i båset? Jag ska fråga sjuåringen sedan. Jag hinner dock inte, då kvinnan vid handfaten också har följt giraffen med blicken och sedan vänder sig mot mig och säger:
- Vad äckligt, en vuxen människa som inte tvättar händerna.
- Ja, jag funderade på ifall det fanns handfat inne på toan.
- Nej, det finns det inte. Tänk dig, sedan går hon omkring och rör på massor av saker.
- Ja...
- Och det finns många fler som hon.
- Mmm...
- Okej, barn kan man ju förstå att de glömmer, men en vuxen...nej, fy!
Damen går ut och sjuåringen kommer fram till handfaten och tittar konstigt på mig och undrar vem jag pratade med och om vad.

Någon timme senare sätter jag mig vid ett bord i cafét i barnens lekland där det redan sitter en man, alla andra stolar är upptagna. Jag betraktar mannen; han ser rätt bra ut, har ingen ring på fingret och jag ser mig om för att se vem han hör ihop med. En flicka i 8-årsåldern kommer fram och ber att få köpa en mjukdjur, men han säger nej. Strax därefter kommer giraffen fram och jag inser att de är ett par OCH de har tre barn. Han är alltså tillsammans med en kvinna som både har en hockeyfrilla OCH som inte tvättar sina händer efter ett toalettbesök. Mannen är inte längre fullt lika tilltalande. Och jag tänker att jag nog har en större chans att hitta en någorlunda vettig karl, än jag tidigare har intalat mig själv.

Inga kommentarer: