lördag 9 augusti 2008

Teknikens under

I veckan som var besökte jag Tekniska museet med sjuåringen och hennes jämnåriga kompis. Vi var där hela långa dagen. Teknorama-delen var mest intressant. Det fanns hysteriskt mycket att göra, titta på och prova på. I princip varenda unge (utom de jag hade med mig) hade Foppa-tofflor eller Crocs eller vad de heter (eller plagiat, för den delen) på fötterna. Fastän det stod att skorna skulle behållas på så var det någon unge som tog av sig sina och då var signalen utsänd. Så snart en unge såg ett skopar så åkte även deras skor av. Det låg högar av skor lite här och där.

Överlag mötte vi svenskar, och en och annan familj från Danmark, men så snart det tillkom barn med en familj som härstammade från ett land söder eller öster om Danmark så fick de svenska barnen svårt att hävda sig. Utan stöd från en vuxen stod sig ofta de svenska barnen slätt när de invandrade barnen trängde sig före i kön eller hävdade sin rätt att använda någon av museets manicker. Det är fascinerande att se.

Något annat som var fascinerande att se var museets Cino4-film om rymden och hur den uppstod - och hur den kommer att förintas. Filmen satte onekligen hjärnan i arbete och sjuåringen hade frågor i flera dagar.

Inga kommentarer: