onsdag 20 augusti 2008

Förbannade j-a gubbar

Rulltrappan upp från t-banan stod still i morse vid Mörby station. Rulltrappan är lång som attan. Snabb överläggning: hissen måste bli smidigare. Vid hissen står redan en mörkhyad rätt knubbig man (ca 50 år) i SL-kläder med en dramatenvagn, en blond smal kvinna (ca 40 år) och en lång smal och blond man (ca 40 år). Hissen kommer och vi kliver in. Efter mig kommer en Svenssonsnubbe (ca 45 år) med väldigt stor mage och klämmer sig in.

Hissdörren vill inte stänga sig, den åker igen halvvägs och åker upp igen. SL-gubben börjar bossa runt folk. Han säger åt Svenssonfetknoppen att han måste flytta sig från dörren. Dörren åker ändå upp. Han säger åt långeman att flytta sig. Dörren åker ändå upp. Han säger att vi väger för mycket, han säger åt mig att gå av. Jag blir så indignerad att jag knappt får luft. Både SL-idioten och Svenssonfettot är ju större än mig! Dessutom var jag inte sist in. Jag rör mig inte ur fläcken.

Hissen ska ta 10 pers. Eller 600 kg. Jag inser snabbt att kanske blondinen väger 60 kg, men knappast någon av oss andra. Dörren åker upp igen. Då kommer en städare lunkande fram mot hissen, och vill åka upp med sin vagn. Han tar på sig uppgiften att få igen dörren och försöker tvinga den. Och dirigera om oss inne i hissen. SL-idioten har säkert rätt om vikten och vi kommer att fastna ändå. J-a idioter. Jag vill putta ut Svenssonfetknoppen. Istället kliver jag av. Och hissdörren stängs. Jag kan riktigt höra SL-idioten högljutt bekräfta sin teori inne i hissen.

Jag går mot den stillastående rulltrappan i vredesmod och under höga protester från den mörkhyade städaren; han anser att jag ska vänta kvar. Jag kämpar mig upp för rulltrappan, som vid det här laget är helt öde. Halvvägs upp kommer mjölksyran i benen, men jag kämpar vidare. Med blodsmak i munnen når jag toppen. Det kändes som en evighetsklättring och jag såg framför mig att passagerarna från hissen skulle stå och titta på mig när jag kom upp, men precis när jag passerar spärrarna så kliver de ut ur hissen och jag känner mig stärkt. Mesar, som inte kunde gå i trapporna.

5 minuter senare fungerar rulltrappan igen.

Inga kommentarer: