måndag 2 juni 2008

Små saker jag irriterar mig på just nu

Myggnätet, som har blivit så slitet i kanterna att det inte riktigt fäster på kardborrbandet kring fönsterkarmen längre.

Folk som inte genomför. T ex: vi hyresgäster blev under hösten uppmanade att märka våra cyklar med namn. Två ggr t o m, så att de som inte snappade upp de hundratals lapparna första gången, skulle få en andra chans (kanske bor här någon eremit som inte går ut på några månader, så det var ju i o f s bra tänkt). De vrak till cyklar som inte namnmärktes skulle få en resa till skroten, enligt hyresvärden, då de stod i vägen för snöröjningen. Nu har det gått några månader sedan de senaste lapparna försvann. Vraken står kvar, utan namnmärkning, och tar upp plats i cykelstället. Övriga cyklar ser man exakt vem som äger. Vraken stod där i snön, de blev dolda i drivorna. I morse såg jag att det växte spindelnät på en av dem.

Kiosken vid tunnelbanan. Det närmaste stället som säljer frimärken söndag eftermiddag. De tar dock 6 kr för ett frimärke värt 5,50. Är det ens lagligt? "Vi måste få vinst också", svarar försäljaren när jag ifrågasätter det hela.

Inga kommentarer: