söndag 20 juli 2008

Parkteatern när den är som bäst

Idag var jag med sjuåringen och hennes kompis Leila och såg "Sailor och Pekka" med Parkteatern under eken på Djurgården. Den var sagolikt rolig, fartfylld och härlig, helt underbar. Linn Bergstam som Fru Jackson är helt makalös. En sann förbild för tjejer! Hennes dans är störtskön, för att inte tala om när hon blir skjutgalen eller hamnar i slagsmål, det är en ren njutning.

Pekka sedan, som spelas av Krister Lindgren, är otroligt gullig. Sjuåringen erkänner på hemvägen att hon nog är lite kär. Jag erkänner också att han är ursöt. Kompisen Leila tycker att jag ska ta reda på ifall han som spelar Pekka har någon fru eller inte. När jag sedan hittar Kristers bild, och hur gammal han är, så baxnar sjuåringarna. "Han var söt som hund." Fler ord är överflödiga.

Bengt Anderssons underfundiga ljud och slit med scendekoren, och Bert Gradins "Sailor" gör det hela komplett. Så enkelt, men så underfundigt och strålande.

Intill oss i publiken satt även självaste Manne (clownen), som sig själv (med barn och barnbarn, såg det ut som). Fast det ville sjuåringerna inte riktigt gå med på. Han är väl ingen riktigt person - som ser ut så...??

Inga kommentarer: