tisdag 9 september 2008

Tack gode gud

Som jag har letat. Jag visste att de måste finnas. Äntligen en muslim som inte är uppfostrad till en troende muslim. I likhet med många i Sverige som är kristna, men inte troende. Personligen är jag en absolut agnostiker.

7 kommentarer:

Anonym sa...

De flesta muslimer delar INTE hennes syn, dessvärre, och det borde vara ett reelt skäl till oro för oss Européer som inte förökar oss särskilt mycket, inte är särskilt stolta över vår kultur eller religiösa rötter. Vår radikalism faller INTE islam och muslimer i smaken. Det är till syvende og sidst en tidsfråga, innan islam är större än oss andra, här på hemmaplan. Bäva månde vi den dagen, tro mig...

Anonym sa...

jag tvivlat till o med på att jag verkligen är en agnostiker. innerst inne vet vi, att vi bara har oss själva.... som om det inte räckte ! det är ju allt. och helt underbart!

Lisas syster sa...

Anonym: Ja, vi kan bäva. Eller så kan vi fortsätta arbeta för att upprätthålla ett demokratiskt samhälle.

Henrik: Det låter hemskt. Hemskt tragiskt. Jag tror inte att vi är ensamma, inte på det sättet.

Anonym sa...

Men herregud, jag var tvungen att läsa texten flera gånger innan jag verkligen förstod vad det stod.

"Som jag har letat", ja men då måste du ha letat i din lilla lummiga svenneförort, för i områden med lite mer integration vet vi att alla muslimer verkligen inte är troende på samma sätt som kristna inte alltid är det.

Och om de var troende, vad spelar det för roll?

"Anonyms" kommentar här över gör mig matt. Att människor i dagens Sverige kan tänka och tycka så. Ondska kommer alltid att finnas i människor och ges uttryck genom religionen, se bara på de kristna korstågen för inte allt för länge sedan. Blir du en sämre kristen för det?

Lisas syster sa...

Anonym (2): Ja, okej, jag har inte letat aktivt, men jag har väntat på att någon gång få höra någon säga att det är så det ligger till. Precis som jag inte frågar svenskar "är du troende?", så frågar jag inte invandrare något om deras tro. Sånt är rätt orelevant för mig. Däremot handlar ofta den enda röst som höjs i t ex media om troende/radikala muslimer. Det verkar mer rimligt att vi alla är rätt lika.

Saladin sa...

En muslim som inte är uppfostrad till en troende muslim....hmm. Vad betyder egentligen det där? En person som firar turkisk kultur är en turk. Att vara muslim innebär en trosats, sen kan man själv vrida och vända på definitioner bäst man vill - det blir inte korrekta för det. Muslimsk ateist säger lika mycket som muslimsk kristen.

Lisas syster sa...

Banana: Jag menar som så att jag skulle aldrig kalla mig själv kristen, för jag är inte troende. Krsiten är inte en del av min identitet. Däremot vet jag många som kallar sig muslimer - men inte lever enligt det du kallar trosats. Sedan håller jag med om att allt kan vridas och vändas till olika definitioner.