tisdag 17 februari 2009

It is important to have a parraplajjblick

Paus i skrivandet, kollar mail. Har satt upp mig på listan för utskick om lediga jobb i Stockholm Stad. Brukar roa mig med att läsa vilka lärarjobb som finns (har ett par gånger upptäckt att lärartjänster på sjuåringens skola är utannonserade - innan jag fått veta det, som förälder, från skolan), men ibland läser jag även om kontorsjobben.

Idag söker de en paraplysamordnare. Det låter ju oerhört intressant. Jag ser framför mig en butler som tar folks paraplyer och stoppar ned dem ytterst organiserat i ett ställ innanför ytterdörren. Men, nej, så är det förstås inte:
"Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av att arbeta med paraplysystemets alla delar. Du bör ha viss övergripande kunskap om hur verksamhetsområdena äldreomsorg och omsorg om funktionshindrade fungerar, både på beställarsidan och utförarsidan. Organisatoriskt tillhör du beställarenheten äldreomsorg. Du ska fungera som ett stöd till handläggare, enhetschefer och annan personal i paraplyfrågor, samt vara kontakten mellan verksamheten och staden i allt som rör paraplysystemet.
Våra lokaler är belägna i Farsta centrum. Vi har flexibel arbetstid."

Paraplysystemet, finns det faktiskt något som heter så? Paraplyfrågor? Ja, det är nog bra att de samordnar mer, så att frågor som rör en individ inte behöver bollas mellan fyra olika instanser, som det är idag...

Inga kommentarer: