onsdag 7 maj 2008

Amatördetektiv

Ibland är det så att en situation blir lite fel. Jag kan komma på mig själv med att tvivla på mitt eget handlade mitt i situationen, men gör ändå inget åt det. I efterhand inser jag att jag borde ha följt mitt tvivel och då tänker jag alltid på en replik från chefen Mr Cabot (Lawrence Tierney) i filmen "Reservoir dogs" ("De hänsynslösa") då han inser att han blivit lurad, eftersom en av killarna är en snut som har infiltrerat hans eget gäng inför ett rån. Han säger något i stil med: "I should have had my head examined for going ahead when I wasn´t sure".

I lördags skulle sjuåringen och jag äta lunch på en restaurang. Vi har ätit korv och pommes där tidigare, så jag tänkte att det inte kunde vara något problem med sjuåringens glutenallergi. Ändå hade jag en känsla av att något var galet, så jag dubbelkollade korven, men det var bara potatismjöl. Vi åt i godan ro. Jag tänkte att jag borde dubbelkollat de pommes vi åt också, men hon hade ju aldrig mått dåligt av det innan. "I should have had my head examined for going ahead when I wasn´t sure".

När jag nu tänker tillbaka så sa sjuåringen direkt efter maten att det kändes som att hon behövde gå på toa (nr 2), provade några gånger, men det kom inget. På söndag morgon gick hon tre gånger på toa och blev totalt tömd. Jag befarande magsjuka, men kände inget själv. Så jag började ana oråd.

I dag har sjuåringen äntligen börjat bli stabil i magen. Nu vet jag också att det är en allergireaktion. Jag ringde och kollade med restaurangen; de friterar pommes tillsammans med kycklingbitar. Konstigt att inget hänt tidigare gånger vi ätit där. Intressant samtidigt, då vet jag hur hon reagerar när hon fått i sig gluten. Och då var det här ändå en reaktion på smulor, undrar just hur utslagen hon blir om det är stora mängder. Jag som är så nojjig över att åka utomlands, då jag inte vet om vi kan hitta mat åt henne; nu är jag ju ännu mer nojjig. Tänk att vara utomlands, få fel mat och sedan är hon helt däckad...hugaligen!

Inga kommentarer: