torsdag 29 maj 2008

Mind the gap

Kan det vara så att de prominenta officiella möten som idag äger rum infaller med samma dag som SL anser att turistsäsongen börjar? I morse var första gången någonsin jag upplevde ett försök att göra tunnelbanan internationell. Ute hos oss i förorten märktes ingenting, men när vi nådde Globen hördes inte bara den väna kvinnliga rösten säga "Nästa: Globen" och hennes varning för avståndet mellan vagn och plattform, utan den följdes av en mörk mansröst som sa "Next stop: Globen", samt något i stil med "Mind the gap" och en lång harrang.

Sedan nådde vi Gullmarsplan och där kommer ett tillägg om alla olika förbindelser man kan nå, som bussar och tvärbanan ("Change here for the tvärbanan-train" (sic!)). Det engelska meddelandet hann knappt avslutas innan dörrarna stängdes igen.

När vi väl nådde Slussen så varnade inte mannen för avståndet längre, fastän det gjordes på svenska. Kanske var upplägget inte grundligt genomfört och planerat, utan man kom på i sista stund att de engelska meddelanden skulle läggas till just idag, så allt hanns inte med. Vilket ju i och för sig speglar Sverige fantastiskt väl.

Inga kommentarer: