söndag 4 maj 2008

If you scratch my back...

När vi ska utvärdera kursen med vår lärare så frågar läraren vad vi tyckte var bra och mindre bra och i princip hela klassen kommenterar då att föreläsningarna under kursen inte gav så mycket. Flera av föreläsarna skulle kanske behöva gå en kurs i hur man genomför en föreläsning, men framför allt borde de kanske få någon form av direktiv för vad som är aktuellt för oss studenter att ta till oss under kursen - och hur deras föreläsning kan hjälpa oss att få ökad förståelse för litteraturen.

Vår lärare kommenterar det hela lite förläget med att hon (och de andra lärarna) ju inte gärna kan kritisera föreläsarna särskilt mycket, då föreläsarna arbetar på samma avdelning/institution som lärarna/lärarutbildarna själva gör.
- Och ni vet själva hur svårt det kan vara att kritisera sina arbetskamrater, man vill inte att det ska uppstå dålig stämning på sin arbetsplats.

Men, allvarligt? Då kanske upplägget inte ska vara så...? Eftersom föreläsarna då aldrig kan utvecklas/förändras eller bli uppdaterade om hur de uppfattas.

Inga kommentarer: