torsdag 14 februari 2008

Jag är glad att jag är här

Vi lyssnar på radion till frukosten. På radion berättas att i några länder, bl a Saudiarabien och Kuwait, tror jag, så har de förbjudit Alla hjärtans dag. "I Kuwait är det "den parlamentariska kommittén för övervakandet av främmande vanor" som har drivit på Valentinesförbudet, en parlamentsledamot sa igår att denna hedniska kristna helgdag uppmuntrar en kultur av kyssar och omoral", enligt SR.

I Saudiarabien har det också utfärdats en fatwa mot Valentines Day och där har "Myndigheten för främjandet av dygd och förhindrandet av ondska" sedan flera år skickat ut kontrollanter för att se till att inga röda rosor och kärlekskort säljs, och att skolelever inte klär sig i rött.

Helt sanslöst.
Och vilka namn vissa länder väljer på sina myndigheter.

Sexåringen blir fundersam. Sedan släpps bomben. På radion berättas också att saudiska kvinnor inte får köra bil (sexåringen häpnar), de får inte resa, arbeta, studera eller gifta sig utan en mans tillstånd (sexåringen gapar).

Sedan nämns ett fall med en kvinna som utsattes för gruppvåldtäkt och för det skulle straffas med piskrapp. "Gruppvåldtäkt" ingår inte i sexåringens vokabulär ännu, men hon undrar vad det är. Jag säger att det var män hon inte kände som slog henne. Sexåringen nästan skriker att det är ju männen som ska åka i fängelse.

Inga kommentarer: