fredag 29 februari 2008

Min hobby

Jag lär mig mycket och fascineras av att lyssna på vad folk pratar om när vi åker allmänna kommunikationsmedel (inte kommunalt, utan kollektivt). Alla åldrar har något att dela med sig av.

Som den 16-åriga tjejen som snackade i mobilen med sin tjejkompis och sa att hon jobbat och slitigt med något pappersarbete - hon var ju faktiskt entre... entrepretör... entrepre... ja, jobbade på riktigt nu, fastän pappa fick skriva på för henne, då hon inte var myndig - och FATTA hur mycket pengar hon skulle få. Kompisen verkar undra hur mycket. Tjejen svarade "tillräckligt för att hålla oss båda med coca-cola hela månaden"!

Eller de två sjuttonåriga tjejerna som på resan från gymnasiet diskuterade ifall de skulle ta "den där sprutan mot livmoderhalscancer". Den ena tyckte det var trams, den andra skulle ta den. Jag visste inte att det var på tapeten, men tydligen är det rekommenderat från Socialstyrelsen nu. Jag borde kanske gå på den där gynundersökningen.

Två äldre damer, troligtvis pigga pensionärer, kände varandra ytligt (de klev inte på tillsammans) och diskuterade hur länge man var tvungen att hålla sig från att röka när man åkte genom stan med gröna linjen. De kunde stå ute vid Gullmarsplan och fimpa när de klev på, sedan var det inte förrän vid Thorildsplan som de kunde kliva av och röka igen. Klev man av någonstans där emellan så var det en bra bit att gå innan man kom ut någonstans där man kunde röka. Den ena hade löst det hela genom att alltid bära med sig en liten chokladbit i fickan, som hon kunde suga på under färden.

Inga kommentarer: