torsdag 27 mars 2008

Vad lever man för

Vi har varit på Orionteatern och sett föreställningen "Vems lilla mössa flyger". Den var helt suverän!! Sjuåringen med tjejkompis var helt fascinerade och jag var helt betagen. Det var så underbara karaktärer - och speciell teaterlokal. Gummiapan och pricknallen utmärkte sig en aning, men övriga var också störtsköna!

När vi gick ut från teatern så fick man hälsa på skådespelarna och en grabb i åttaårsåldern går fram till gummiapan Mack (Per Sörberg) och frågar om man verkligen ska säga "Gubbjävel" (eller vad det nu var han sa under föreställningen) till någon. "Ja, när det behövs, så", svarade apan så självklart.

Vi har inte läst Barbro Lindgrens bok innan och det hade kanske hjälpt om vi haft ett hum om handlingen, men det behövdes egentligen inte. Sjuåringarna greppade inte att det var ett barn och hans mjukdjur (och dylikt) som det handlade om - "det var ju ingenting om någons lilla mössa, ju!!" - men när den insikten kom så blev det hela ännu djupare och vi pratade länge om allting. Mest intressant för sjuåringarna var att försöka komma på fler betydelser för VLMF. När vi sedan pratade om "vad lever man för" så kläcker kompisen ur sig:
- Vad då, "vad lever man för"? Allt! För att man kan göra så mycket roliga saker i livet! Tänk att vara död! Vad tråkigt att bara ligga där och blunda!!

Sedan gick vi till Blecktornsparken så att de fick leva lite extra.

3 kommentarer:

Lenox sa...

Ja ibland tycker jag minsann att det var dumt att jag flyttade från gbg men jag ska nog tipsa en kompis om föreställningen om det är något som går igen. Vi gillar båda BL och i synnerhet VLMF :)

Lisas syster sa...

Gbg...? Det hängde jag inte riktigt med på. Jag bor ju i Sthlm och där ligger även Orionteatern - på söder. Hmm, det kanske finns en i Gbg också...? :-)

Lenox sa...

nej, haha jag fick väl någon konstig blackout och tänkte på backateatern. jag vet ju precis var orionteatern ligger och var blektornsparken ligger och varför det heter så och allt. Jag känner mig pantad :)