tisdag 22 april 2008

Folk och deras hundar

På bussen idag: en man kliver på med sin hund i famnen. De är lika som bär. Mannen har rätt yvigt och spretigt hår och han pratar lite barnsligt. I famnen bär han en blandras med väldigt yvig och spretig päls. Båda hade en röd jacka på sig. Det var klockrent.

På företaget idag: någon på grannföretaget har med sig en stor (schäferliknande) hund och den springer fritt i byggnaden och kommer springande in till oss. Ägaren med kollegor blir förvånade när vi ber dem hålla hunden instängd.

På väg från företaget idag: en tjej i 25-års åldern står med sin lilla hund i lekparken. Hunden ser ut som en spets, men miniliten; något större än en chiwawa. Kopplet ligger på marken. Hunden ser ut som att den ska springa bort flera gånger, men tjejen slänger konstant små hundgodisbitar till hunden, så den vänder tillbaka.

På min gård i fredags: mamman i familjen som har en pitbull är ute med den på gården. En 8-årig pojke går fram och hunden blir ivrig. Mamman försöker hålla den tillbaka, men hunden är starkare än henne, ställer sig på bakbenen och välter omkull pojken, men han kommer bort därifrån.

I parker och längst med gångvägar kontinuerligt: lösspringande hundar som inte lyder.

Jag kan bli lite trött på de hundägare som säger "hunden är inte farlig, han/hon gör ingenting, den är snäll" och inte fattar att en hund reagerar på rädsla och som en diktator ska den styra sin "flock".

Längst med gångvägarna alltid: hundbajs i alla varianter, stora som små korvar och högar.

Min katt får inte gå ut - en stor anledning är för att jag då inte kan ansvara för var den går på toaletten.

Inga kommentarer: