tisdag 22 april 2008

På besök i verkligheten (3) eller: besök hos överklassen

På tal om att vissa människor kan sätta in barnbidraget på sparkontot; en klasskamrat på lärarhögskolan var idag ute på sin vfu (praktik) i Sthlm city. Under lunchen uppstod ett samtal mellan henne (lärarstudenten) och några av barnen (ca 7 år): Ett barn frågar studenten om hon vet hur mycket pengar en pojke i klassen har på sitt bankkonto.
- Det är flera, flera tusen!!
- Ojdå, sa studenten, och gissade på 5000 kronor.
Men nej, det var MYCKET mer. Mer än 10 000. En annan pojke sa att nu fick de inte prata mer om det för pojken med kontot ville inte att alla skulle veta hur mycket det egentligen är. Då sa de andra att de också hade flera tusen på banken och studenten undrade så klart varifrån de fått alla pengar. En flicka sa att hennes mamma och pappa sätter in barnbidraget på hennes konto och någon annan fick pengar av släktingar. En hade fått 5000 kronor från sin mormor när han fyllde år. Så satt de och jämförde sina bankkonton.

Undrar just om det finns något barn i den klassen som inte har egna pengar - eller ett konto för den delen - och hur det barnet i så fall känner sig när detta diskuteras. För att inte nämna om hur det barnets föräldrar mår när barnet kommer hem och jämför.

Inga kommentarer: